Silmek İstediğinize Eminmisiniz ?

Eminseniz Lütfen Evet'e Basın.

2022 Yılındaki 6 Önemli Fintech Uygulamaları

2022 yılına merhaba dediğimiz şu günlerde, sizi fintech sektörünün geleceğini belirleyecek trendlerle buluşturmak istedik.

Fintech endüstrisi, fintech uygulamaları  ve üretilen yenilikçi çözümler sayesinde son birkaç yılda önemli bir ivme yakaladı ve halen büyümeye devam ediyor. Finans hizmetlerinin hızla dijitalleşmesi, yepyeni modellerin ortaya çıkmasına ve bu alana yapılan yatırımların istikrarlı bir şekilde artmasına ortam hazırladı. Biz de bugün artık kendimizi, her yeni dönemde karşımıza çıkacak fintech trendlerini takip ederken buluyoruz. 2022 yılına merhaba dediğimiz şu günlerde, sizi fintech sektörünün geleceğini belirleyecek trendlerle buluşturmak istedik. Bu içeriğimizin konusu; 2022 döneminin öne çıkan 6 fintech trendi!

Yeni Nesil Fintech Uygulamaları
1. Dijital – Mobil Bankacılık
Dijital bankacılık, gözünüze bir yenilik olarak ele alamayacağımız kadar hatırı sayılır bir geçmişe sahip gibi görünebilir. Ancak özellikle nüfusun bir kısmı için oldukça yeni olduğunu söylemek de mümkün. Gençlere kıyasla bankaların dijital süreçleriyle daha az temas eden orta – ileri yaşlı nüfus, pandeminin de etkisiyle dijital bankacılığa maruz kalmış oldu. Bu nüfus için bankacılık işlemlerinin çok daha kolay ve hızlı bir şekilde yapılabildiğinin keşfi, 2022’de fintech sektörünü şekillendiren güçlerden biri oldu. Mobil bankacılığa hızla adapte olan tüketicilerin önemli bir yüzdesi, bugün tüm bankacılık işlemleri için dijital platformları tercih ediyor.

Dijital bankacılık kullanımının yaygınlaşması, farklı banka hesaplarının tek platform üzerinden takibini kısa sürede bir ihtiyaç haline getirdi. 

2. Açık Bankacılık – Online Tahsilat
Açık bankacılık, kişilere özel finansal verilerin doğru şekilde analiz ve takip edilmesini sağlayan işleviyle 2022 fintech trendlerine damgasını vuracak hizmetlerden biri… Bu model, şirketler ile müşteriler arasındaki finansal işlemlerin dijital platformlar aracılığıyla kolayca yapılmasını sağlıyor. Müşterilerin rızası ile paylaşılan finansal veriler ortak bir platformda buluşarak borç almak, ödeme yapmak, parayı yönetmek gibi pek çok amaç için kullanılıyor. Aynı zamanda bu bilgiler daha sonra veri analizi yapmak için de rahatlıkla ve güvenle değerlendirilebiliyor.

3. Sanal POS İşlemleri 
Son birkaç yılda tüketicilerin kredi kartı kullanımının artmasına paralel olarak online alışverişlerde de ciddi bir yükseliş meydana geldi. Bu da sanal çözümleri tercih etme konusunda işletmeler için itici güç haline geldi. Dolayısıyla fiziksel mağazalarda kullanılan POS cihazlarına alternatif olarak geliştirilen sanal POS sistemi; küçük, orta ve büyük ölçekli işletmelerin kolayca radarına girdi. 2022 yılına geldiğimizde ise sanal POS sisteminin gelecekte çok daha fazla işletme tarafından tercih edileceğini rahatlıkla görebiliyoruz.  

4. Gömülü Fintech Uygulamaları 
Gömülü finans sistemi, piyasada görünür olduğundan bu yana kolaylığı ve erişilebilirliği ile hem müşterileri hem de şirketleri cezbetmeye devam ediyor. Müşterilerin yaptıkları iş dalındaki finansal hizmetlere erişimini sağlayan sistem, özellikle çevrimiçi alışverişte sağladığı pratiklik ile öne çıkıyor. Kullanıcı dostu uygulamaları ile bağlılık ve güven aşılayan gömülü finans, şirketlere ise kar elde etme fırsatı sunarak çift yönlü memnuniyet sağlıyor. Bu da şirketleri, 2022’de gömülü sistemlere daha fazla yatırım yapma konusunda teşvik ediyor.  

5. Yapay Zekâ Çözümleri 
2022 döneminde fintech uygulamaları gündeminde hayatımıza girebilecek yeni bir kavram var: video bankacılığı. Özellikle COVID-19 pandemisiyle birlikte önem kazanan görüntülü bankacılığın, yapay zekâ çalışmaları ile yükselmesi ve yaygınlaşması bekleniyor. Şirketlerin, müşterilerine temel hizmetleri hızlı ve kaliteli süreçlerle sunabilmek için makine öğrenimi teknolojilerine daha fazla yatırım yapması oldukça yüksek bir olasılığa sahip. Böylece müşterilerin hız ve etkili çözüm beklentisine cevap verecek olan şirketler, daha yüksek müşteri memnuniyeti elde etmeyi hedefliyor.

6. Blockchain Teknolojisi 
Blockchain, kripto para piyasasındaki büyüme ve dijital dönüşümle birlikte kaçınılmaz olarak yeni dönemin en çok talep gören hizmetlerinden biri olacak. Elektronik para birimleri için güvenli bir dijital defter görevi gören blockchain sisteminde, şirketlerin de dahil olduğu ve olacağı bir döneme giriliyor. Bu sistem 2022’de şirketlerin özellikle faturalandırma ve sınır ötesi ödemelerde daha çok tercih edebilecekleri çözümlerin başında gelecek.